lab-R
 

lab-R Roosendaal

Architect Roosendaal

Op zoek naar een architect in Roosendaal? Dan bent u vast benieuwd waar u een goed architectenbureau in Roosendaal vindt, wat een architect nou eigenlijk kost en wat hij of zij voor uw bouw- of verbouwplannen kan betekenen. In dit artikel leest u alles over architecten in Roosendaal, zodat u de juiste architect vindt die bij ú past

Wat doet een architect precies?

Hoewel de meeste mensen wel ongeveer weten wat een architect doet, is het niet voor iedereen duidelijk met welke vragen u nou precies bij een architect terecht kunt. Een architect is iemand die huizen en andere gebouwen ontwerpt en hiervan de ontwerp- en bouwtekeningen maakt. Een architect kunt u behalve voor nieuwbouw ook inschakelen voor verbouwingen én voor de inrichting van een pand. Naast het ontwerpen en tekenen verzorgt een architect ook het administratieve proces én begeleidt een architect de technische kant van de bouw of verbouwing. In de volgende alinea leest u meer over de werkwijze van een architect.

Bouwen in Roosendaal

Wanneer u plannen heeft om te gaan bouwen of verbouwen in Roosendaal, kunt u op zoek gaan naar een architect in Roosendaal. Dit is echter niet noodzakelijk, een architect is immers niet aan één plaats gebonden en werkt meestal door het gehele land. Het is van groter belang dat u een goed gevoel heeft bij de architect en dat zijn of haar stijl bij u past.

Werkwijze

Werkwijze architect

Een architect gaat meestal volgens een aantal vaste stappen te werk:

 

Een architect begint de samenwerking bijna altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreekt u uw ideeën en wensen en natuurlijk kunt u al uw vragen stellen. Een goede architect luistert naar wat u vertelt en stelt u de juiste vragen om een goed beeld te kunnen vormen van uw ideale woning. Na afloop van het gesprek stuurt de architect u een offerte en wanneer deze akkoord is, gaat de architect aan de slag.

 

De volgende stap is de onderzoeksfase. Dit onderzoek bestaat uit locatiebezoek, overleg met de gemeente, het opstellen van een PvE, het vaststellen van de randvoorwaarden, het beoordelen van het budget, het bekijken van het bestemmingsplan en het maken van een globale planning.

 

Wanneer alle informatie is verzameld, gaat de architect aan de slag met een voorlopig ontwerp. Dit ontwerp ontvangt u meestal in de vorm van 3D-beelden, plattegronden en een voorlopige materialenlijst. Een spannend moment! Is het de architect gelukt uw wensen en ideeën samen te laten komen in het ontwerp? Daarna is het uw beurt: u mag feedback geven op het voorstel.

 

In de volgende fase is het aan de architect om uw feedback op het ontwerp te verwerken. Zo gaat het voorlopig ontwerp langzaam maar zeker over in het definitief ontwerp. Dit plan wordt vervolgens bij de gemeente ingediend om een omgevingsvergunning aan te vragen in naam van de opdrachtgever. Ook bepaalt de architect in overleg met de constructeur de constructieopzet van het pand. 

 

Het is tijd voor de bouwvoorbereidingsfase. In deze fase schrijft de architect verschillende aannemers aan en vinden er onderhandelingen plaats. Wanneer er een aannemer is gekozen, wordt het ontwerp tot in detail uitgewerkt zodat de aannemer er mee aan de slag kan.

 

Tot slot kan er worden gestart met (ver)bouwen. Ook in deze fase is de architect nog tot uw beschikking: hij is aanwezig bij de bouwvergaderingen én controleert of alles op esthetisch gebied zo wordt uitgevoerd zoals afgesproken. Zijn taak zit er pas op wanneer u volledig tevreden bent over het eindresultaat!

Wat zijn de kosten van een architect?

Op de vraag hoeveel je betaalt voor een architect is niet één standaardantwoord te geven. Het hangt van een hoop factoren af, in de eerste plaats van het soort (ver)bouwopdracht waar het om gaat. Elk project is immers maatwerk. Daarnaast formuleert elke architect zijn prijzen op zijn eigen manier. Dit kan aan de hand van een uurtarief zijn, een prijs per vierkante meter of een percentage van de kostprijs van het volledige project (meestal 7-12%). Wilt u weten wat de kosten zijn van uw (ver)bouwproject in Roosendaal? Maak dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de architect van uw keuze.

Ervaren architect Roosendaal

Wanneer u op zoek bent naar een ervaren architect in de omgeving van Roosendaal, denk dan eens aan architectenbureau lab-R. lab-R is gevestigd in Breda maar heeft al vele succesvolle projecten uitgevoerd door heel Brabant. 

 

lab-R is een architectenbureau dat wordt gerund door architect Roel Wildervanck. Door goed te luisteren naar uw ideeën, kunt u erop rekenen dat deze architect een resultaat laat zien dat voldoet aan al uw wensen. Roel heeft ruime ervaring met het uitvoeren van volledige bouwtrajecten en zal u tijdens het gehele traject niet alleen adviseren maar ook compleet ontzorgen. Zijn motto is dan ook niet voor niets: samen waarmaken.

 

Benieuwd naar wat lab-R voor u kan betekenen? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Architect eigenaar

ROEL WILDERVANCK

ARCHITECTENREGISTER:
registratienummer: 1.110201.002

OPLEIDINGEN:
2005-2010 | Fontys Hogescholen, Academie voor Architectuur en Stedenbouw | Tilburg
opleiding: architectuur | diploma 2010 | titel: Master of Architecture [MArch]

1998-2003 | Avans Hogescholen, Faculteit Sint Joost | Breda
opleiding: ruimtelijk ontwerpen | diploma 2003 | titel: Bachelor of Design [BDes]